HUSQVARNA TE 150i

V letu 2023 bodo vsa kolesa Enduro opremljena z vrhunskimi pnevmatikami Michelin Enduro. Za oboljši oprijem so bile spremenjene nastavitve vzmetenja na vilicah in amortizerju. Nova hidravlika Braktec nudi vrhunsko zavorno moč in popolno modulacijo sklopke v vseh pogojih. 
9.949,99 €
Ali plačilo na obroke (LeanPay)
Splošne pogoje poslovanja Leanpay si lahko preberete na strani www.leanpay.si.
Prejemnik
*
*
Način dostave
Naziv
Predvidena dostava
Cena
Brez možnosti dostave

Inovativna tehnologija vbrizgavanja goriva Husqvarne TE 150i je najlažji model v ponudbi, kar ima za posledico kombinacijo prefinjene moči in lahke okretnosti, ki je preprosto ni mogoče prezreti. Uglajen prenos moči z najnovejšo generacijo okvirja in naprednim vzmetenjem WP ponuja odlično kombinacijo zmogljivosti, značilnih za enduro. Zdaj, bolj kot kdaj koli prej, brez potrebe po predhodnem mešanju goriva, v kombinaciji z električnim zagonom, je TE 150i preprosto najlažji način za obvladovanje novih poti.

Elektronska oljna črpalka črpa v agregat olje ključno za delovanje 2-taktnih motorjev. Nahaja se pod oljno posodo in črpa olje preko ročice za dodajanje plina, kar pomeni, da se olje meša z zrakom v fazi dodajanja plina. Delovanje črpalke nadzoruje sistem EMS, ki zagotavlja optimalno količino olja glede na delovanje motorja (obrati, bencin). Oljna posoda je povezana s polnilno cevjo, ki poteka skozi gornjo cev okvirja do pokrova posode za gorivo. Kapaciteta posode je 0,7 l. Posoda je povezana s senzorjem nivoja olja, ki sporoča, kdaj je potrebno dotočiti olje.      

Hladilnika sta ustvarjena iz zelo močnega aluminija z uporabo tehnike CFD (computational fluid dynamics) zaradi učinkovitejšega usmerjanja zraka skozi hladilnik. Hladilni sistem je inteligentno integriran v okvir, v izogib potrebi po dodatnih ceveh. Velika osrednja cev poteka skozi okvir s tem zmanjšuje pritisk in omogoča stalni pretok hladiva. Hladilnika sta vgrajena bližje težišču zaradi izboljšanja vodljivosti motorja. Mogoče je pritrditi tudi hladilnik po izbiri, ki je na voljo v Husqvarninem katalogu opreme in dodatkov.        

Blažilnik WP XAST omogoča napredne karakteristike blaženja. Nova tesnila ventilov z zmanjšano trdoto ponujajo izboljšan odziv vzmetenja. Kompakten in lahek blažilnik prispeva k uravnoteženju pritiska znotraj, zagotavlja usklajeno/enakomerno blaženje in s tem izredno udobje za voznika. Z uporabo odkritij pri razvoju Husqvarna Motocross linije motorjev  je bil znižan zadnji del motorja zaradi izboljšanja nadzora v ekstremnih pogojih vztrajnostnih preizkušenj. Popolnoma nastavljiva komponenta omogoča 300 mm hod zadnjega kolesa, kot tudi neprekosljiv oprijem, občutek in blaženje.