Husqvarna Hard Cross električno kolo

sobota, 05 avgust 2023

Nova serija Husqvarna Hard Cross – popolnoma prenovljeno polno vzmeteno električno kolo 2023 modela HC, ki se skoraj ni spremenilo od leta 2019. Prvič smo si ogledali aluminijasti okvir in povzeli vse inovacije kolesa Hard Cross. Imajo e-kolesa Husqvarna še motoristične gene ali jim vladajo pedali?

Husqvarna Hard Cross HC5 2023 v podrobnostih:

Prenovljena linija koles Husqvarna ima kar nekaj zanimivih podrobnosti, ki so nekaj novega v svetu električnih koles. Na sprednjem delu okvirja je prezračevalni »gril«, skozi katerega so »porti« za hlajenje baterije med vožnjo. baterije med vožnjo. Baterija se odstrani prek velike lopute na spodnji strani okvirja, ki je pritrjena z vijakom, baterija pa nato s ključavnico ABUS. Priključek za polnjenje na sedežni opori posnema postopek točenja goriva v avtomobilu: odprite loputo in odstranite pokrov. To je za nekatere morda moteče, za druge pa postane obred po vožnji – se vidimo na električni črpalki!

Usmerjanje kabla pri novi Husqvarni HC poteka skozi okvir. To zagotavlja čist videz in omogoča, da je okvir brez priključkov za kabel v sprednjem trikotniku okvirja. V primerjavi s prejšnjo Husqvarno Hard Cross 9.0 zaščita verige ni več kratka neoprenska lupina, temveč trdno spojen del zadnjega dela okvirja.

Oprema Husqvarna Hard Cross HC5 2023

Husqvarna Hard Cross HC5 s 24,6 kg je vrhunski model nove serije HC in je naprodaj za 8.199 EUR. V zameno dobite veliko baterijo 720 Wh v kombinaciji z motorjem Shimano EP8 s 85 Nm navora. Kot šasija so uporabljene komponente FOX, ki imajo 180 mm hoda spredaj in 170 mm zadaj. Tovarniške vzmetne vilice FOX 38 z blažilno kartušo GRIP2 in tovarniški blažilnik FOX X2 ponujajo široko paleto možnosti prilagajanja za vsak stil vožnje in podlago.

V nasprotju s prikazanim kolesom standardne štiribatne zavore Formula Cura 4 poskrbijo, da se kolo ustavi – v kombinaciji s stabilnim zavornim kolutom 240 mm spredaj in premera 200 mm zadaj. Zadnji menjalnik Shimano XTR je najlažji v pogonski liniji Shimano MTB in zagotavlja visoko zmogljivost prestavljanja.

V skladu s predvidenim področjem uporabe kolesa se uporabljajo robustne pnevmatike Schwalbe na mešanih velikostih koles z 29" spredaj in 27,5" zadaj: Magic Mary spredaj in Hans Dampf zadaj, obe z mehko gumijasto zmesjo in robustnim ohišjem Super Gravity. To omogoča nizek zračni tlak na kolesih DT Swiss HX 1700 in zagotavlja veliko oprijema z dobro zaščito pred predrtjem.

Raznovsti modeli Husqvarna HC 2023

Če je Husqvarna HC5 vrh, so pod njim štirje modeli. Cene se gibljejo od 8.199 EUR za vrhunski model do 5.499 EUR za osnovno različico. Čeprav je celotna linija Hard Cross na voljo samo z aluminijastim okvirjem, je največja razlika med modeli različna velikost baterije. HC4 in HC5 uporabljata večjo baterijo s 720 Wh za shranjevanje energije, medtem ko HC3, HC2 in HC1 uporabljajo manjšo baterijo s 630 Wh. Husqvarna ima raznoliko ponudbo komponent. Vključeno je skoraj vse, od zavor SRAM G2 RSC na HC4 do MAGURA MT5 na HC1.