Unboxing Fantic XXF 450 z Luku Kutnarjem

nedjelja, 14 siječnja 2024

Luka Kutnar -- fant, ki je že od malega zasvojen z vonjem po bencinu, saj se je pri sedmih letih resno začel ukvarjati z motocrossom in se od takrat se ni ločil od dirkanja z motornimi kolesi,  leta 2017 pa je postal državni prvak v motocrossu v razredu MX Open. Kasneje se je preizkusil tudi v enduru, kjer se je hitro počutil kot doma, zmagal je na več slovenskih prvenstvih Cross Country. Leta 2019 se je preizkusil v najtežji ekstrem enduro dirki, Erzberg Rodeo, kjer se je kvalificiral v prvi vrsti za nedeljsko dirko z 18. najhitrejšim časom prologa iz 1800 tekmovalcev in končal na 66. mestu.

 

 

 

Leta 2021 je imel posebno priložnost zastopati slovensko ekipo na ISDE 6-dnevni enduro dirki, kjer je končal kot prvi Slovenec na 45. mestu med vsemi tekmovalci. Po uspešnem nastopu na ISDE je prejel še klic s strani AMZS, za nastop na pokalu narodov v motocrossu.

 

 

 

Leto 2022 in 2023 je bilo bolj umirjeno za Luko kar se dirkanja tiče, saj si je leta 2022 poškodoval stopalo in nato so mu ob popolni rehabilitaciji nastopile težave s hrbtom, ki jih je odpravil šele v sredini leta 2023.

 

 

V letu 2024 smo skupaj z Luko v MotoXgeneration  odkrili skupni interes v zastopanju blagovne znamke Fantic za Slovenijo. Luka bo tako nastopal v motocross-u, enduru in cross country v Sloveniji in Adria regiji.

 

 

Več o Lukovih aktivnostih, MotoXgeneration in motorjih Fantic  sledikmalu!