Cestni motor Husqvarna Svartpilen

sreda, 16 marec 2022

V osnovi KTM-ov motocikel, so našminkali v zelo simpatičnega neo-retro, seksi scramblerja in ta motor ni hec.

 

Vožnja s Svartpilen 125

 

Motor Svartpilen 125 je stroj, ki je estetsko dovršen, urban in moderen. Če se malo pošalim, bi lahko rekel, da bi komot nastopal v znanstveno fantastičnem filmu, kjer bi glavnega junaka popeljal proti sončnemu zahodu. Če damo hec na stran, lahko rečem, da se res pelje praktično povsod, presenetljivo suvereno.

Natančna vodljivost se odraža pri dobrem nadzoru med vožnjo katerega omogočata široko krmilo in pokončen položaj sedenja. Dobra novica, predvsem za tiste, ki so se z motorji začeli spoznavati, je predvsem ta, da se po ovinkih pelje zelo predvidljivo, mirno in zanesljivo. Premaguje ovire tako v ubrani džungli kot tudi na prašnih makadamskih površinah. Z pičlimi 146 kilogrami dobro narejen motocikel, pri katerem se vidi da niso varčevali na kakovosti izdelave, me je res navdušil.

Motocikel Svartpilen poganja enovalnik  s 15 KM, kar pomeni, da to 100 km/h ponudi dovolj zabave. Mogoče mu manjka edino malo končne hitrosti. V tem razredu ima nad standardno opremo in komponente, da o dizajnu sploh ne govorim. Je kot svež veter s severa.

 

 

Motor Svartpilen 125