Servis koles - ikona  SERVIS KOLES

Preden smo se prepustili vožnji z motorjem, smo kot otroci in najstniki osvajali vožnje s kolesom. V vsem tem obdobju pa so kolesa dosegla izrazit razvoj in se dopolnilno razvila tudi v segment električnih koles. In ravno električna kolesa so nam postala izziv tako za prodajo kot tudi za serviseranje.

Tako pri prodaji kot tudi pri serviseranju koles vam nudimo individualen pristop.

Zagotavljamo vam kakovostno , zanesljivo vzdrževanje in servis vseh vrst koles tudi s pomočjo kvalitetnega, danes nujnega orodja.

Splošni servis koles

Z rednim vzdrževanjem in čiščenjem zelo podaljšamo življenjsko dobo kolesa. To pa še ni vse, kar lahko naredimo za dolgo življenjsko dobo kolesa. Potrebno ga je redno voziti na kolesarski servis, da je njegova življenjska doba resnično dolga. V našem kolesarskem centru vam nudimo odlične servisne storitve. Popravljamo mestna, treking, otroška, cestna, gorska in polnovzmetena gorska kolesa. Popravljamo in nastavimo tudi električna kolesa s pogonom znamke YAMAHA in SHIMANO.

Kdaj pripeljati kolo na servis?

Kdaj pripeljati kolo na servis?

  • vedno, ko opazimo, da se kolo »nenormalno obnaša«,
  • ko nismo zadovoljni s prestavami ali s poskočnostjo našega konjička,
  • če nas ožuli pretrd sedež ali pa zavore ne »primejo» več…

Vsaj enkrat letno priporočamo sezonski servis, ki zajema:

  • temeljito čiščenje kolesa,
  • mazanje vseh ležajev in gibljivih sklopov kolesa,
  • centriranje,
  • nastavitev prestav ter zavor,
  • temeljit pregled kolesa,
  • zamenjavo oz. popravilo vseh najdenih nepravilnosti.

Ravno tako je kolo pametno pripeljati na pregled po morebitnih večjih padcih, kjer bi se lahko poškodoval okvir, lahko pa se podrejo pravilne nastavitve prestav in zavor.

Tudi kolesarji smo udeleženci v prometu, zato je za našo varnost in za varnost vseh ostalih udeležencev v prometu pomembno, da naše kolo deluje brezhibno. Temu lahko pripomorete z rednim servisiranjem in sprotnim odpravljanjem napak, veliko pa lahko pripomorete tudi sami. Z rednim čiščenjem pogonskega dela bistveno zmanjšate obrabo verige, zobnikov in verižnice. Z pozornim opazovanjem kolesa pa pravočasno opazite in lahko odpravite nepravilnosti v delovanju le tega, ki bi lahko pripeljale do večjih okvar.

Vsaj enkrat letno priporočamo sezonski servis, ki zajema: