Pravila in pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine MotoXgeneration

 

 

1. člen

Splošno

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine MotoXgeneration določajo pogoje ponudbe, dobave in storitev, ki jih izvaja ponudnik, tj. družba JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o., Trinkova ulica 32, 1000 Ljubljana, matična številka: 6993508000, davčna številka: SI 22789162 (v nadaljevanju »JRSR« ali »ponudnik«).

 

Namen teh splošnih pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci in se uporabljajo izključno za pogodbe, ki so sklenjene med kupci in JRSR preko spletne strani https://www.motoxgeneration.com/domov. Ko se kot kupec prijavite v spletno trgovino MotoXgeneration in oddate naročilo sprejemate te splošne pogoje poslovanja in se z njimi v celoti strinjate. Nakup brez soglasja glede splošnih pogojev poslovanja ni mogoč.

 

Ti splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

 

V okviru spletne trgovine MotoXgeneration je mogoča zgolj uporaba sredstev komuniciranja na daljavo, določenih s temi splošnimi pogoji poslovanja. Naročil preko drugih sredstev komuniciranja na daljavo, kot so morebitna naročila, poslana po elektronski pošti ali telefonu, ne sprejemamo.

 

Osebna izkaznica ponudnika

Naziv: JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o.

Skrajšan naziv: JRSR d.o.o.

Sedež: Ljubljana

Naslov: Trinkova ulica 32, 1000 Ljubljana

E-pošta: info@husqvarna-motorji.si

Telefon: 059821309

Identifikacijska št. za DDV: SI 22789162

Matična številka: 6993508000

Davčna številka: SI 22789162

SRG: Okrožno sodišče Ljubljana

 

2. člen

Pomen izrazov

 

V teh splošnih pogojih poslovanja imajo posamezni izrazi naslednji pomen:

 • spletna trgovina je spletna trgovina MotoXgeneration, namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom, registriranim uporabnikom in kupcem. Upravlja jo JRSR;
 • uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče spletno trgovino, vendar ni prijavljena kot registrirani uporabnik;
 • registriran uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki obišče spletno trgovino in je prijavljena kot registriran uporabnik;
 • stranka je vsaka fizična ali pravna oseba, ki v spletni trgovini kupi izdelke iz asortimana JRSR;
 • osebni podatki so podatki, ki jih kot osebne podatke opredeljujeta veljavna zakonodaja s področja varstva osebnih podatkov in Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES;
 • potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja izdelke in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti (ZVPot);
 • podjetnik ali podjetje je vsaka fizična oseba, pravna oseba ali druga institucija, ki ni potrošnik;
 • poslovno sposobna oseba je oseba, ki je dopolnila osemnajst (18) let ter v omejenem obsegu oseba, ki je dopolnila petnajst (15) let starosti ali oseba, ki je na drug način skladno s pravnim redom Republike Slovenije pridobila poslovno sposobnost.

 

3. člen

Ponudba in sklenitev pogodbe

 

Ponudnik prodaja izdelke pravnim in fizičnim osebam.

 

Pogodbo lahko sklene le oseba, ki je poslovno sposobna.

 

Pogodba je sklenjena, ko JRSR potrdi naročilo preko elektronske pošte (kupec prejme elektronsko sporočilo/«ZADEVA: Potrditev naročila«). Od trenutka potrditve naročila so cene in drugi pogoji fiksirani in zavezujejo tako kupca kot JRSR. V kolikor potrditve naročila po elektronski pošti niste prejeli, ste o tem dolžni obvestiti JRSR, saj to predstavlja verjetnost, da vašega naročila nismo prejeli in pogodba ni bila sklenjena. Naročilo je sprejeto, ko prejmete potrditev naročila po elektronski pošti.

 

4. člen

Cene

 

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov v spletni trgovini. Vsi izdelki, ki so navedeni v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog.

 

Cene izdelkov v spletni trgovini so izražene v eurih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen, če  je izrecno napisano drugače.

 

Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

 

Ponudnik si pridružuje pravico so spremembe cen. Veljavne cene so tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika.

 

Ponudnik si prizadeva zagotavljati ažurne in točne podatke o izdelkih v spletni trgovini in njihovih cenah. V primeru, da je podatek o ceni izdelka, ponujenim v spletni trgovini, napačen, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, vam bo JRSR omogočil odstop od nakupa.

 

Akcijske cene so posebej označene in veljajo za čas objave v spletni trgovini. Akcijske cene so vsebovane v QR kodi, ki vam jo sistem ponudi ob zaključku nakupa. 

 

5. člen

Način plačila

 

Plačilo izdelkov se izvrši na enega izmed sledečih načinov:

 • Plačilo preko PayPal-a;
 • Plačilo po predračunu;
 • Plačilo s plačilno (kreditno ali debetno) kartico;
 • Leanpay plugin.

 

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti JRSR in kupcu ne bodo dostavljeni in izročeni preden ne bo izvedeno popolno plačilo izdelkov.

 

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki je ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo.

 

 

6. člen

Dostava, stroški in čas dostave

 

Dostava je mogoča le na območju Republike Slovenije.

 

Izdelki se dostavljajo na dom.

 

Glede določenih izdelkov (kot na primer kolesa, motorji in akumulatorji) dostava na dom ni mogoča, in jih je mogoče prevzeto le na sedežu ponudnika. Takšni izdelki, katerih dostava na dom ni mogoča, bodo v spletni trgovini posebej označeni, in sicer je pri takšnih izdelkih izrecno navedeno, da jih je mogoče prevzeti le na sedežu ponudnika (»Obvezen prevzem v poslovalnici«). 

 

Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

 

Dostava na dom:

 

Po prejemu vašega naročila, gre naročilo v status obdelave. V tej fazi preverimo ali je naročeni izdelek na zalogi. Po uspešni obdelavi naročila prejmete obvestilo o predvidevem roku dobave.

 

V primeru dostave na dom, vam izdelek dostavimo na naslov, ki ste ga kot naslov za dostavo izbrali v postopku oddaje naročila. Izdelke dostavljamo preko ponudnika DPD, skladno s splošnimi pogoji DPD, ki so objavljeni na spletni strani DPD (https://www.dpd.com/si/sl/).

 

Izdelek, ki je na voljo pošljemo v roku 2-3 delovnih dni od prejema celotnega plačila, na naslov za dostavo. Rok dostave se lahko podaljša v primeru povečanega števila prejetih naročil, v kolikor kupec naroči večjo količino izdelkov, ali v primeru, da izdelka ni na voljo.

 

Ponudnik pred odpremo izdelka le-tega skrbno pregleda, da ugotovi ali ima izdelek kakršnekoli poškodbe.

 

Ko je izdelki dostavljen na vaš naslov, ste dolžni poslani izdelek pregledati. V primeru mehanske poškodbe poslanega izdelka ste dolžni škodo prijaviti dostavljavcu, tj. DPD in pošiljko zavrniti, hkrati pa morate svojo zavrnitev nemudoma sporočiti JRSR na elektronski naslov: info@husqvarna-motorji.si V elektronskem sporočilu natančno opišite poškodbe ter priložite fotografije poškodovanega izdelka. Od trenutka prevzema dalje se smatra, da je poslani izdelek v brezhibnem stanju, oziroma brez poškodb.

 

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za tretje osebe.

 

V primeru nejasnosti pri potrditvi naročila nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 059 821 309 ali na elektronski naslov: info@husqvarna-motorji.si. V roku 48 ur vam na vaša vprašanja odgovorimo  preko elektronske pošte. V času povečane prodaje se lahko rok za odgovor na vprašanje podaljša.

 

Stroški prevoza, dostave in pošiljanja se izračunajo za posamezno naročilo. Višina teh stroškov je odvisna od kategorije izdelka, ki je določena glede na velikost in težo izdelka in jo dokončno določi ponudnik DPD, skladno z njihovimi splošnimi pogoji. V primeru delnih pošiljk se strošek dobave računa samo enkrat.

 

Prevzem na sedežu ponudnika

 

V primeru, da dostava na dom ni mogoča, je potrebno kupljeni izdelek prevzeti na sedežu ponudnika, na naslovu Trinkova ulica 32, 1000 Ljubljana.

 

Ko vaša pošiljka prispe na sedež JRSR, vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte. V kolikor pričakujete več pošiljk, vas bomo preko elektronske pošte obvestili, o vsaki posamezni pošiljki.

 

Izdelek je za prevzem na sedežu pripravljen 14 dni od dneva, ko je bilo odposlano obvestilo, da vas izdelek čaka na sedežu JRSR. V kolikor v navedenem roku izdelka ne prevzamete (ali prevzema izdelka pisno ne zavrnete), se šteje, da ste odstopili od pogodbe. V tem primeru vam bo JRSR v nadaljnjih 14 dneh vrnil znesek plačila izdelka, in sicer na enak način, kot je bilo plačilo izvršeno z vaše strani. JRSR si pridružuje pravico do povrnitve morebitne škode, ki mu nastane zaradi neprevzema izdelka.

 

Izdelek lahko na sedežu ponudnika prevzamete ob predložitvi elektronskega sporočila, da vas izdelek čaka na sedežu ponudnika, ter veljavnega osebnega dokumenta. V kolikor izdelek za vas prevzame tretja oseba, se mora le-ta izkazati z ustreznim pisnim pooblastilom in veljavnim osebnim dokumentom.

 

7. člen

Registracija in postopek nakupa

 

Registracija in uporabniški račun

 

Za nakup izdelkov v spletni trgovini se je potrebno predhodno registrirati. Uporabnik, ki se želi registrirati, lahko opravi registracijo kot fizična oseba bodisi kot pravna oseba.

 

Ob prijavi za registracijo uporabnik, ki se želi registrirati kot fizična oseba posreduje naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek;
 • elektronski naslov;

 

Ob prijavi za registracijo uporabnik, ki se želi registrirati kot pravna oseba posreduje naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek fizične osebe;
 • elektronski naslov;
 • ime podjetja;
 • davčno številko podjetja.

 

Ob registraciji si uporabnik ustvari uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime predstavlja elektronski naslov, ki ga uporabnik posreduje ob registraciji v sistem spletne trgovine. Geslo si izbere uporabnik sam, in ga lahko sam tudi poljubno spreminja (v profilu, v zavihku »Moji podatki«).

 

Uporabnik potrdi registracijo s klikom na gumb »Registracija«. Potrditev registracije s klikom na gumb »Registracija« pomeni vnos in posredovanje zgoraj navedenih podatkov z namenom oblikovanja uporabniškega računa (profila), ki omogoča nakup. S strani JRSR boste na elektronski naslov, s katerim ste izvedli registracijo prejeli obvestilo o aktivaciji vašega uporabniškega računa.

 

Do uporabniškega računa uporabnik kasneje dostopa s prijavo. V prijavo lahko dostopa le z elektronskim naslovom, podanim ob registraciji ter geslom, ki si ga uporabnik izbere sam.

 

Uporabnik je dolžan posredovati točne in popolne podatke. Vse spremembe podatkov je dolžan registrirani uporabnik nemudoma posodobiti (v profilu, v zavihku »Moji podatki«).

 

Uporabnik je dolžan zagotoviti, da z uporabniškim imenom in geslom nastopa sam oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu, ter je odgovoren za naročila, ki so oddana pod njegovim uporabniškim imenom. V primeru suma zlorabe je uporabnik dolžan nemudoma obvestiti JRSR s klicem na telonsko številko 059 821 309 ali na elektronski naslov: info@husqvarna-motorji.si.

 

Uporabnik lahko kadarkoli zapre uporabniški račun s posredovanjem zahteve za preklic uporabniškega računa na e-naslov: info@husqvarna-motorji.si. Pisni zahtevi je potrebno predložiti dokazilo o identiteti in naslovu. Po potrditvi zaprtja računa s strani JRSR se račun registriranega uporabnika zbriše.

 

Pri registraciji se lahko uporabnik prijavi tudi na e-novice, in sicer tako, da to označi na kvadratku »Ali želite prejemati e-novice? Bodite prvi obveščeni o akcijah, popustih, novostih idr.«

 

Postopek nakupa

 

Postopek nakupa poteka v slovenskem jeziku. Izdelke kupec izbira in naroča iz seznama izdelkov v spletni trgovini. Vsi izdelki so na voljo do odprodaje zalog. V času povečane dinamike prodaje se lahko zgodi, da pred obravnavo vašega naročila le tega zmanjka. V tem primeru vas bo ponudnik o tem obvestil, kot tudi o predvidenem roku dobave izdelka.

 

Postopek celotnega nakupa:

 1. Izbira izdelkov
 • Uporabnik izbere želeni izdelek in klikne na gumb »Dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.
 1. Košarica
 • Ko uporabnik izbere vse želene izdelke, klikne na gumb »Košarica«, ki je v zgornjem desnem kotu spletne trgovine.
 • Če kateri izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb »X«, ki je za sliko izdelka.
 • V kolikor je uporabnik zadovoljen z izbiro izdelkov nadaljuje s postopkom nakupa s klikom »Blagajna«.
 1. Blagajna
 • V tem koraku vam bo sistem ponudil QR kodo in vas vprašal ali jo želite uporabiti. S klikom na potrditveni gumb vam bo sistem na izdelek, ki je vključen v QR kodo avtomatično obračunal akcijski popust na izdelek.
 • Podatki o naslovniku za potrebe izdaje računa so izpisani avtomatično, in sicer se izpišejo podatki, ki jih navedete ob registraciji v spletno trgovino.
 • V tem koraku vam sistem izbere dostavo na dom (preko DPD). Pri dostavi na dom, lahko v spletni trgovini naslov za dostavo poljubno spremenite s klikom na »Uporabi drug naslov« v spodnjem levem kotu. V primeru, da gre za izdelek, katerega dostava na dom ni mogoča, vas bo sistem obvestil, da je izdelek mogoče prevzeti le v poslovalnici.
 • Uporabnik izbere tudi način plačila (PayPal; plačilo po predračunu; plačilo s kartico; Leanpay plugin).
 • Uporabnik se v tem koraku odloči za dokončanje nakupa s klikom na gumb »Potrdi«.
 1. Potrditev
 • Pred zaključkom nakupa mora uporabnik prebrati in potrditi Splošne pogoje poslovanja.
 • V tej točki uporabnik izpolni podatke o plačilu oziroma je preusmerjen na relevatne spletne strani (npr. spletno stran PayPal).
 • Ko kupec potrdi naročilo (s klikom na gumb »Zaključi nakup«), sprememba naročila preko spletne strani ni več možna.

 

Po oddaji naročila:

 • kupec prejme elektronsko sporočilo »Potrdilo o prejemu naročila«;
 • prejeta naročila se obdelujejo v delovnem času od ponedeljka do petka po vrstnem redu oddanih naročil oziroma po planiranih časovnih terminih za prevzem izdelka.

 

Postopek nakupa za podjetje

 

Postopek nakupa za podjetje je enak nakupu za fizične osebe, pri čemer uporabnik dodatno izpolni polje »ime podjetja« in »davčno številko«.

 

Če ste ob nakupu registrirani kot podjetje, se šteje, da je pogodba sklenjena med JRSR in podjetjem. V tem primeru podjetje nima pravice odstopiti od pogodbe brez razloga. Podjetje je upravičeno uveljavljati garancijske ter jamčevalne zahtevke iz naslova stvarnih napak izdelka skladno z Obligacijskim zakonikom.

 

Računa, ki je bil že narejen in izdan na fizično osebo, ni več mogoče popravljati na pravno osebo.

 

8. člen

Odstop potrošnika od pogodbe

 

Kupec, ki je fizična oseba in kupuje izdelke za namene izven svoje pridobitne dejavnosti, ima, skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka JRSR sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

Obvestilo o odstopu sporočite pismo na sledeč način:

 • na naslov JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o., Trinkova ulica 32,1000 Ljubljana,
 • po elektronski poti na naslov: info@husqvarna-motorji.si.

 

Prosimo vas, da v sporočilu navedete vaše ime, priimek, naslov, ter številko naročila ali izdelek, ki ste ga naročili, kar nam omogoča identifikacijo naročila.

 

Šteje ste, da ste zahtevo podali pravočasno, če jo pošljete 14. dan od prevzema izdelka (Primer: če izdelek prejmete v ponedeljek 1.7., 14 dnevni rok začne teči v torek 2.7., zahtevo morate poslati najkasneje v torek 16.7.).

 

Kot prevzem izdelka se šteje:

 • prevzem izdelka, ki ga opravite sami;
 • prevzem izdelka, ki ga prevzame tretja oseba, ki ima za prevzem točno določenega izdelka vaše pisno pooblastilo;
 • v primeru naročila več izdelkov z istim naročilom, ko prevzamete zadnjega izmed naročenih izdelkov tega naročila.

 

V primeru odstopa od pogodbe morate izdelek vrniti JRSR v roku 14 dni od odposlanja obvestila o odstopu (Primer: če obvestilo o odstopu posredujete v ponedeljek 1.7., 14 dnevni rok začne teči v torek 2.7., izdelek morate poslati najkasneje v torek 16.7.). Stroške vračila izdelkov krijete sami.

 

Izdelek vrnete na naslov:

JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o.

Trinkova ulica 32

1000 Ljubljana

 

Izdelek morate vrniti nepoškodovan in v enakem stanju, kot ste ga prejeli. Prejet izdelek lahko pred odstopom od pogodbe uporabite le toliko, kolikor je nujno potrebno za preizkus narave, lastnosti in delovanja izdelka (Primer: obutev lahko nadenete in jih preizkusite v najmanjšem možnem obsegu v notranjih, čistih prostorih). Za zmanjšanje vrednosti izdelka, v kolikor presega nujno potrebno uporabo za preizkus, odgovarjate. Izdelku mora biti priložena kopija računa.

 

Ponudnik vam vrne celotno kupnino (ki vključujejo tudi stroške dostave izdelkov) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu. Znesek plačila vam vrnemo na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo. Vračilo plačila lahko zadržimo, dokler ne prejmemo vračila izdelka ali dokler ne predložite dokazila, da ste izdelek poslali nazaj. Stroške vračila izdelka nosite sami.

 

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah:

 • o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera ponudnik nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • o opravljanju storitev, če ponudnik podjetje v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • sklenjenih na javnih dražbah.

 

9. člen

Reklamacije  

 

V primeru, da izdelek nima lastnosti ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi, ali izdelek kako drugače odstopa od vašega naročila, lahko izdelke  reklamirate.

 

Glede reklamiranja izdelkov imate na voljo dve možnosti:

 • uveljavljanje pravic iz naslova stvarne napake,
 • uveljavljanje pravic iz naslova garancije.

 

Uveljavljanje pravic iz naslova stvarne napake

 

V kolikor menite, da:

 • kupljeni izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo običajno rabo ali za promet,
 • kupljeni izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero ga kupujete, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana,
 • če kupljeni izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če vam je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila,

 

lahko uveljavljate stvarno napako.

 

Če je izdelek primeren za normalno rabo presodimo tako, da ga primerjamo z običajnim izdelkom enake vrste ter preverimo ali so vam bila v zvezi z izdelkom podane posebne izjave v zvezi z značilnostmi izdelka. Izdelek je neprimeren za normalno rabo, če je uporabnost toliko slabša od običajnega izdelka enake vrste, da onemogoča namen izdelka ali če so vam bile podane posebne izjave v zvezi z značilnostmi izdelka, ki pa se niso izpolnile.

 

Izdelek, skupaj z računom in natančnim opisom napake oziroma poškodbe prinesite na sedež ponudnika ali nam ga pošljite na naslov JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o., Trinkova ulica 32, 1000 Ljubljana. Izdelek, glede katerega dostava na dom ni mogoča, je potrebno prinesti na sedež ponudnika. Reklamacij v zvezi z izdelki, katerih dostava na dom ni mogoča ne sprejemamo po pošti.  

 

Če ugotovimo, da je neuporabnost izdelka oziroma poškodba posledica vašega nepravilnega ravnanja, reklamacije ne bomo upoštevali, vaš zahtevek pa pisno zavrnili. Če napaka ni sporna, bomo čimprej, najkasneje pa v roku 14 dni, ugodili vašemu zahtevku.

 

Šteje se, da je neuporabnost oziroma poškodba izdelka posledica vašega nepravilnega ravnanja, če:

 • je poškodba posledica tretje osebe,
 • je poškodba posledica nepravilne uporabe,
 • je poškodba posledica mehanske poškodbe,
 • je poškodba posledica napačnega upravljanja ali nepooblaščenih popravil.

 

Po zaključenem postopku z reklamacijo ste dolžni izdelek, ki ste nam ga vrnili zaradi uveljavljanja stvarnih napak prevzeti na sedežu ponudnika. O prevzemu izdelka vas obvestimo po elektronski poti na naslov, ki je naveden v računu. Izdelek morate prevzeti v roku 14 dni od prejema obvestila. V primeru, da izdelka v tem roku ne prevzamete, se vam ta na vaše stroške dostavi preko ponudnika DPD.

 

Uveljavljanje pravic iz naslova garancije

 

Ob nakupu izdelka z garancijo prejmete garancijski list, ki vsebuje natančne podatke o garancijskih pogojih za izdelek.

 

Garancijo lahko uveljavljate, če izdelek ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu in oglaševalskem sporočilu. Garancijo lahko uveljavljate pod pogoji, navedenimi v garancijskem listu in oglaševalskem sporočilu, skupaj s priloženo kopijo računa.

 

Če vaš izdelek ne deluje brezhibno, ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, imate naslednje možne zahteve:

 • najprej lahko zahtevate odpravo napake. Napake odpravimo v 45 dneh od dneva, ko smo prejeli zahtevo za opravo napak. Če v tem času napak ne odpravimo lahko,
 • zahtevate zamenjavo izdelka z enakim, novim in brezhibnim izdelkom. V kolikor vam v 45 dneh izdelka niti ne popravimo, niti ne zamenjamo lahko,
 • pogodbo razdrete ali zahtevate znižanje kupnine.

 

Z zamenjanim izdelkom prejmete nov garancijski list.

 

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

 • neupoštevanje navodil za uporabo izdelka,
 • popravilo izdelka, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
 • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
 • malomarno ravnanje z izdelkom,
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • uporaba izdelka v poklicne ali pridobitne dejavnosti, če je izdelek kupil potrošnik.

 

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, nam lahko pišete po elektronski poti na naslov info@husqvarna-motorji.si.

 

Skladno s pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu, se izvede pošiljanje izdelka v reklamacijo. Kupec s pošiljanjem izdelkov v garancijo ne nosi stroškov.

 

10. člen

Pravica do zasebnosti

 

JRSR se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES. Ob upoštevanju stanja tehničnih možnosti in gospodarske upravičenosti ponudnik sprejme vse ukrepe v zvezi z zagotavljanjem varstva osebnih podatkov.

 

Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje dokumentacije in predmeta naročila, vse z namenom izpolnitve naročila.

 

Pri spletnem nakupu se za potrebe izvedbe naročila o vas obdelujejo naslednji osebni podatki:

 • elektronski naslov,
 • način dostave,
 • ime,
 • priimek,
 • naslov,
 • poštna številka,
 • telefonska številka,
 • znesek naročila,
 • količina izbranih izdelkov,
 • ime kupljenega izdelka,
 • čas dostave.

 

Podatki se obdelujejo za namen obdelave naročila: dokončanje in potrditev naročila, priprava izdelka, dostava izdelka, reševanje reklamacij in druga, z nakupom povezana komunikacija. Podatki se bodo za ta namen hranili do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov z namenom morebitnega uveljavljanja pravnih zahtevkov iz naslova pogodbenega razmerja.

 

Podatek telefonska številka ni obvezen podatek. Sami lahko izberete, ali boste ta podatek dali ali ne. Podatek se zagotavlja z namenom lažje komunikacije.

 

Do nekaterih vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete pri spletnem nakupu lahko dostopajo tudi tretje osebe. Za potrebe izvedbe naročila, bomo vaše osebne podatke posredovali našim poslovnim partnerjem, tj. ponudniku DPD, ki bodo v našem imenu dostavili izdelke.

 

JRSR pri opravljanju storitev sodeluje le s takimi poslovnimi partnerji, ki strogo spoštujejo pravila in načela varovanja osebnih podatkov, ki so določena s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

 

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete tukaj.

 

11. člen

Pritožbe

 

V primeru, da niste zadovoljni z rešitvijo reklamacije, nam lahko pošljete pisno pritožbo na sledeče načine:

 • na naslov JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o., Trinkova ulica 32, 1000 Ljubljana;
 • po elektronski poti na naslov info@husqvqrna-motorji.si.

 

Pritožba mora vsebovati opis dejanskega stanje, in nam mora biti poslana v roku 14 dni rešitve reklamacije.

 

Ponudnik vam najkasneje v petih delovnih dni potrdi, da je prejel pritožbo, ter vam sporoči predviden rok njenega obravnavanja, vaša pritožba pa bo obravnavana v roku najkasneje 30 dni od njenega prejema.

 

V okviru pritožbenega postopka bo ponudnik z namenom, da se razreši dejansko stanje razjasnil vse sporne okoliščine, po potrebni tudi s pomočjo zaposlenih pri ponudniku. Ponudnik vas bo ves čas obveščal o postopku in si bo prizadeval spor rešiti po sporazumni poti. Po končanem pritožbenem postopku vas bo ponudnik pisno obvestil o izsledkih pritožbenega postopka ter vas seznanil z odločitvijo o pritožbi.

 

Glede na to, da ima družba JRSR vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb, skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

 

JRSR, ki kot ponudnik izdelkov in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

 

Platforma je na voljo na teh spletni povezani https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL.

 

Zadevni člen se uporablja zgolj pri poslovanju s potrošniki.

 

12. člen

Uporaba prava

 

Za vprašanja, ki niso urejena s temi splošnimi pogoji poslovanja, se uporablja izključno slovensko pravo.

13. člen

Končne določbe

 

V kolikor so posamezne določbe splošnih pogojev poslovanja neveljavne ali postanejo neveljavne, to ne vpliva na veljavnost ostalih določil splošnih pogojev poslovanja. Stranke se zavezujejo neveljavna pogodbena določila nadomestiti s takšnimi, ki so jim po smislu in namenu najbližje.

 

Naslovi poglavij in določb služijo izključno preglednosti splošnih pogojev poslovanja in se ne uporabljajo za razlago določb.

 

Uporabnik in ponudnik si bosta prizadevala vse spore reševati na miren način. V kolikor to ne bo mogoče, se pogodbeni stranki dogovorita za stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Ponudnik si v skladu s svojimi poslovnimi odločitvami, pridržuje pravico do spremembe teh splošnih prodajnih pogojev.

 

Pogoji poslovanja veljajo od dne 12.9.2022

                                                                                  

                                                                                   JRSR MARKETING, STORITVE d.o.o.

 

Ljubljana, dne 12.9.2022