Husqvarna Svartpilen 125

srijeda, 02 kolovoza 2023

Tako ima Husqvarna v ponudbi vstopni model v svet motociklizma, ki se imenuje Svartpilen 125, tako majhen, pa vendar tako mogočen, estetsko dovršen, urban in modern, Svartpilen 125 – črna puščica. Motor Husqvarna Svartpilen 125 kljub vsemu ohranja značilnosti primarne dediščine Husqvarninih motociklov, ki je off-road, zato vam tudi makadamska pot ne bo prekrižala poti.

 

To je motor, ki vam ukrade pozornost že s samim neoretro izgledom. Lahek, vodno hlajeni 1-cilindrski (146 kg ) cestni motor z 11 Kw in 15 KM ustreza kategoriji A1 in je homologiran za dva voznika, motor premore nosilnost 355 kilogramov. Prepoznaven zaradi svojevrstne ciklistike, izredno vodljiv na cesti in v ovinkih. Motor, izdelan z namenom premagovanja mestnih prometnih konic. Za prosti čas in vaš užitek pa vas popelje po makadamskih brezpotjih. Motor Husqvarna Svartpilen 125 je med redkimi motorji v segmentu 125 ccm, ki ima servisni interval na 7500 km, kar samo po sebi govori o kvaliteti Husqvarninega agregata. Ima tudi tovarniško dve leti garancije in kot zanimivost vam tovarna ob nakupu motorja podarja mobilno asistenco po vsej Evropi. Mobilna asistenca velja tudi po preteku tovarniške garancije, v kolikor opravljate servise pri pooblaščenem Husqvarninem serviserju – MotoXgeneartion.

Svoj retro izgled pa ima vpet v sodoben svet z moderno tehnologijo. Tukaj izstopajo sprednje LED-luči, smerniki LED in z LED-lučmi osvetljena armatura.

Drža na motorju je pregledna, varna in udobna, kar mu omogoča jeklen cevni okvir, ki deluje v harmoniji z WP-vzmetenjem, ki je tipsko razvito prav za motor Husqvarna Svartpilen 125. V kolikor bi vam bil sedež višine 835 mm previsok, se da motocikel tovarniško znižati za dodatne 3 cm.

Med vožnjo z motociklom Svartpilen 125 po cesti in ovinkih ali brezpotjih praktično ni čutiti vibracij, saj ima vgrajeno gred za njihovo dušenje. Za zavorni sistem je poskrbelo podjetje BY-BRE, kar pomeni BY BREMBO, torej so zavore vstopnega razreda pri motociklizmu podjetja BREMBO. Seveda pride za piko na i še Boschev ABS-sistem, ki preprečuje blokiranje koles pri intenzivnem zaviranju.

Za vožnjo z motociklom Svartpilen 125 je treba opraviti 6-urni tečaj z motornim kolesom prostornine 125 ccm pri vaši izbrani avtošoli. Seveda ne gre pozabiti, da od letos vozniški izpit kategorije A1, ki ga opravite v obliki diferencialnih ur, velja tudi v sosednji Hrvaški.

V kolikor si želite motor še dodatno “našminkati”, imate v asortimanu Husqvarnine dodatne opreme veliko dodatkov, s katerimi ne izgubite garancije. Na voljo je Akrapovičev izpušni lonec, CNC bar-end ogledala, sprednja torba za na rezervoar, zadnja torba, zaščitna maska, sprednji vizir, skratka izbire dodatne opreme je veliko in lahko si naredite unikaten motor.

 

Na kratko povedano je Svartpilen 125 sodoben, samozavesten motor, namenjen mlajši generaciji, ki še tipa svet motorizma. Husqvarninemu cestnemu segmentu sledijo motorji Husqvarna Vitpilen 401, Svartpilen 401, 701 Supermoto, 701 Enduro in najnovejši potovalni motocikel Husqvarna Norden 901, ki je trenutno tudi edini motor pri Husqvarni, ki ima agregat z dvema cilindroma.

 

Svartpilen 125 je tehnično razkošno izdelan motor, ki mlajšo in starejšo generacijo odpelje sanjam naproti.